1 & 2 september 2019

Bezoek de bouw

sandra-mutsters_0544

Neem een kijkje

Vanaf juni tot aan corsozondag wordt er in de corsotenten gewerkt aan de wagens. Meestal zijn deze in de avond open vanaf ongeveer 19.00 uur, en zaterdag de hele dag. Dichter naar het corso toe zijn de tenten ook overdag en op zondag open. Op het moment dat de bouwers aan het werk zijn, kun je een kijkje komen nemen. In veel gevallen zullen de bouwers met veel enthousiasme vertellen over hun werk en de wagen. Iedere buurtschap bouwt in zijn eigen corsotent.

Op zondag 19 augustus 2018 is het opententendag. Dan zijn van 10.00 – 16.00 uur alle tenten geopend voor publiek, geven bouwers uitleg over hun wagen en krijg je een kop koffie of thee aangeboden.

Zie het kaartje hieronder of volg de link naar Google maps.

Rondje Corso is een route langs alle deelnemende buurtschappen in Zundert die u vrijblijvend op ieder moment kunt afleggen. Bij iedere buurtschap vindt u een informatiebord met daarop informatie over de desbetreffende buurtschap.


Corsotour EXTRA

Op de dagen voor corsozondag staan alle buurtschappen op scherp tijdens het proces waarbij, na maanden wachten, de dahlia’s eindelijk op de wagen getikt worden. De Corsotour Extra biedt corsoliefhebbers van jong en oud de kans om dit proces live mee te maken. Onder leiding van een gids neemt u een kijkje achter de schermen en komt u alles te weten over de bouw van het grootste bloemencorso.

Het programma van de corsotour ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst met koffie/thee en gebak
  • Actieve presentatie over het corso met beeldmateriaal van de afgelopen jaren
  • Bezoek corsotent 1, bezichtiging en sfeer proeven
  • Bezoek corsotent 2, actieve bijdrage aan de bouw van de wagen
  • Afsluiting met een drankje en een hapje.

Voor elke deelnemer is er een goodiebag met inhoud. De duur van het programma is ongeveer 3 uur. Ontvangst in Café-Zaal Het Wapen van Zundert, Katerstraat 12 in Zundert, waar de tour ook weer zal eindigen.

De corsotour wordt op verschillende avonden en middagen gehouden waarbij er maximaal plaats is voor 60 deelnemers, 4 groepen van 15. Het bezoek naar de corsotent gaat te voet, per fiets (zelf voor een fiets zorgen) of per autobusje. Voor mensen die slecht ter been zijn is het aan te raden om te kiezen voor de optie ‘autobusje’.

De tour vindt plaats op de laatste paar dagen voor het bloemencorso. Op donderdag vindt deze om 19.00 plaats en op vrijdag en zaterdag om 14.00 en 19.00.

Het is ook mogelijk om de corsotour bij te wonen onder leiding van een Engelse gids. Zo is het ook voor internationale bezoekers mogelijk om deel te nemen aan deze interessante activiteit. De Engelse tour vindt plaats op zaterdag om 20.00.

De kosten van de corsotour bedragen:

  • t/m 12 jaar €7,50
  • Vanaf 13 jaar: €18,00

 

Direct boeken kan via: http://corsozundert.nl/tickets
Voor meer informatie kun je  bellen met de Corsobalie op telefoonnummer: +31(0)76 889 40 30.


unesco