2 & 3 september 2018

Bezoek de bouw

sandra-mutsters_0544

Neem een kijkje

Vanaf juni tot aan corsozondag wordt er in de corsotenten gewerkt aan de wagens. Meestal zijn deze in de avond open vanaf ongeveer 19.00 uur, en zaterdag de hele dag. Dichter naar het corso toe zijn de tenten ook overdag en op zondag open. Op het moment dat de bouwers aan het werk zijn, kun je een kijkje komen nemen. In veel gevallen zullen de bouwers met veel enthousiasme vertellen over hun werk en de wagen. Iedere buurtschap bouwt in zijn eigen corsotent.

Op zondag 19 augustus 2018 is het opententendag. Dan zijn van 10.00 – 16.00 uur alle tenten geopend voor publiek, geven bouwers uitleg over hun wagen en krijg je een kop koffie of thee aangeboden.

Zie het kaartje hieronder of volg de link naar Google maps.

Rondje Corso is een route langs alle deelnemende buurtschappen in Zundert die u vrijblijvend op ieder moment kunt afleggen. Bij iedere buurtschap vindt u een informatiebord met daarop informatie over de desbetreffende buurtschap.


Corsotour EXTRA

De Corsotour Extra is een arrangement dat is ontstaan uit vragen van bezoekers. Het bezoek aan een corsotent vindt plaats onder leiding van een gids die alles over het Corso en de bouw van de wagens kan vertellen.

Als corsoliefhebber heb je de gelegenheid om de bouw zelf mee te maken. Op de dagen voor corsozondag, staan alle buurtschappen op scherp om de dahlia’s op de wagens aan te brengen: het zogenaamde tikken. Je kunt dit live meemaken door een kijkje achter de schermen tijdens dit hectische proces te nemen.

Het complete arrangement ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst met koffie/thee en gebak
  • Actieve presentatie over het corso
  • Bezoek corsotent 1, bezichtiging en sfeer proeven
  • Bezoek corsotent 2, actieve bijdrage aan de bouw van de wagen
  • Afsluiting met een drankje en een hapje.

Voor elke deelnemer is er een goodybag met inhoud. De duur van het programma is ongeveer 3 uur. Ontvangst in Café-Zaal Het Wapen van Zundert, Katerstraat 12 in Zundert. Daar sluiten we ook af.

Per aanvangstijd is er plaats voor maximaal 60 bezoekers, vier groepen van 15 personen. De corsotour gaat te voet, per fiets (zelf voor een fiets zorgen) of per autobusje.

De kosten van de corsotour bedragen 18 euro per persoon. De rondleidingen worden gegeven op donderdag om 19.00 uur en op vrijdag en zaterdag om 14.00 uur en 19.00 uur.

Voor meer informatie kun je  bellen met de Corsobalie op telefoonnummer: +31(0)85 060 24 24.


unesco