3 & 4 september 2023

Bezoek de bouw

IMG_2990_ErwinMartens

Neem een kijkje

Vanaf juni tot aan corsozondag wordt er in de corsotenten gewerkt aan de wagens. Meestal zijn deze in de avond open vanaf ongeveer 19.00 uur, en zaterdag de hele dag. Dichter naar het corso toe zijn de tenten ook overdag en op zondag open. Op het moment dat de bouwers aan het werk zijn, kun je een kijkje komen nemen. In veel gevallen zullen de bouwers met veel enthousiasme vertellen over hun werk en de wagen. Iedere buurtschap bouwt in zijn eigen corsotent. Zie het kaartje hieronder voor de locaties.


Corso bouwplaatsen plattegrond

Corso bouwplaatsen adressen

Rondje Corso is een route langs alle deelnemende buurtschappen in Zundert die u vrijblijvend op ieder moment kunt afleggen. Bij iedere buurtschap vindt u een informatiebord met daarop informatie over de desbetreffende buurtschap.


Corsotour

Op de dagen voor corsozondag staan alle buurtschappen op scherp tijdens het proces waarbij, na maanden wachten, de dahlia’s eindelijk op de wagen getikt worden. De Corsotour biedt corsoliefhebbers van jong en oud de kans om dit proces live mee te maken. Onder leiding van een gids neemt u een kijkje achter de schermen en komt u alles te weten over de bouw van het grootste bloemencorso.

Wilt u meer informatie of een corsotour boeken op de laatste dagen voor het Corso. Klik dan hier voor meer informatie.


WijBouwenUnescoErfgoed Met steun van-logo_s