1 & 2 september 2024

Bezoek de bouw

Vanaf juni tot aan corsozondag wordt er in de corsotenten gewerkt aan de wagens. Wil je graag eens een kijkje nemen in de bouwtent? Of zoek je wat meer achtergrond informatie? Kijk dan verder op deze pagina voor de mogelijkheden.

IMG_2990_ErwinMartens

Even binnen kijken...

Meestal zijn de bouwtenten in de avond open vanaf ongeveer 19.00 uur, en zaterdag de hele dag. Dichter naar het corso toe zijn de tenten ook overdag en op zondag open. Op het moment dat de bouwers aan het werk zijn, kun je atijd vrij een kijkje komen nemen. In veel gevallen nemen de bouwers even tijd om met enthousiasme te vertellen over hun werk en de wagen.

Wil je meerdere tenten bezoeken en zou je wat meer achtergrond informatie willen krijgen?
Dan adviseren wij je tijdens de Open Tenten Dag de buurtschappen te bezoeken of een Corsotour te boeken. Zie hieronder voor meer informatie. Zoek je meer informatie over de buurtschappen zelf kijk dan even onder het kopje Rondje Corso.

Respecteer bij het betreden van een bouwtent altijd de veiligheidsregels, de afzettingen, de aanwijzingen van de aanwezig vrijwilligers en draag bij voorkeur stevige schoenen. Je kunt de locaties van de bouwplaatsen hier vinden.


Open Tenten Dag

Graag wat meer achtergrond informatie tijdens je bezoek aan de bouwtenten in en rondom Zundert? Dat kan!

Elk jaar houden de buurtschappen van Corso Zundert hun Open Tenten Dag. Deze vindt gewoonlijk op zondag, twee weken voor het Corso plaats. Alle tenten zijn dan van 10.00 tot 16.00 uur geopend voor publiek, bouwers geven dan uitleg over hun wagen en je krijgt een kop koffie of thee aangeboden.

Zie de nieuwsberichten op deze website voor de aankondiging van exacte datum en tijd.


Corsotour

Op de dagen voor corsozondag staan alle buurtschappen op scherp tijdens het proces waarbij, na maanden wachten, de dahlia’s eindelijk op de wagen getikt worden. De Corsotour biedt corsoliefhebbers van jong en oud de kans om dit proces live mee te maken. Onder leiding van een gids neem je u een kijkje achter de schermen en kom je alles te weten over de bouw van het grootste bloemencorso.

Wil je meer informatie of een Corsotour boeken? Kijk dan op onze speciale Corsotour-pagina (klik hier) voor meer informatie.


Rondje Corso

Rondje Corso is een route langs alle twintig deelnemende buurtschappen in Zundert. Deze route kun je vrijblijvend en op eigen initiatief op ieder moment afleggen.

Bij iedere buurtschap vindt je een informatiebord met daarop informatie over de desbetreffende buurtschap. Kijk voor de locatie van de bouwplaatsen onder het kopje bouwlocaties.


Bouwlocaties


Corso bouwplaatsen plattegrond
Corso bouwplaatsen adressen


WijBouwenUnescoErfgoed Met steun van-logo_s