1 & 2 september 2024
IMG_0149_ErwinMartens

Pers

Op deze pagina vindt u alle informatie over ons evenement die u als pers nodig heeft. U vindt hier onder andere perskits, Informatie omtrent onze pers accreditatie en andere bruikbare informatie.

Het grootste bloemencorso ter wereld is er een die gezien, gehoord, gevoeld en beleefd mag worden. Corso Zundert nodigt u als pers dan ook van harte uit om verslag te doen van ons unieke evenement. U bent van harte welkom.

Algemene informatie

 • Voor al onze pers- en nieuwsberichten klikt u hier.
 • Voor de bereikbaarheid van ons evenement kijkt u hier.
 • Voor een plattegrond van ons evenement klikt u hier.

Beeldmateriaal en uitslagenlijst vorige Corso’s

Pers accreditatie aanvragen

Via onze pers coördinator is het mogelijk uzelf aan te melden voor een pers accreditatie. Nadat u aangemeld bent heeft u met uw pers accreditatie de mogelijkheid foto en videobeelden te maken langs het 5 kilometer lange parcours. Tevens heeft u hiermee toegang tot de perssteigers bij de hoofdtribune A. Wilt u een pers accreditatie aanvragen? Heeft een specifieke vraag? Stuur dan een email naar: questions@corsozundert.nl.

Spelregels aanvragen persaccreditatie

 • Voor een pers accreditatie komt u alleen in aanmerking, als we als Stichting Bloemencorso Zundert kunnen verwachten dat de beeldopnames zullen leiden tot een publicatie over Corso Zundert.
 • Bij voorkeur bent u in het bezit van een perskaart (of kunt u dit op een andere manier duidelijk aantonen).
 • Er wordt geen pers accreditatie verleend aan personen die geen aantoonbare journalistieke functie bekleden.
 • Werkt u voor een Internetwebsite, dan gaan wij ervan uit dat u geen commercieel oogmerk heeft (dus geen tijdens het Corso gemaakt beeldmateriaal zult verkopen).
 • Een pers accreditatie verkregen bij een eerder Corso, geeft niet automatisch recht op een nieuw pers accreditatie in een volgend jaar.

Voorwaarden en aandachtspunten pers

 • Voor de plattegrond van ons evenement, klikt u hier. U als pers en onze bezoekers zijn op dit evenemententerrein vrij om te genieten van ons Corso en beelden te maken. Dit met uitzondering van de hieronder aangegeven gebieden welke niet toegankelijk zijn.
  • Op de plattegrond zijn verboden gebieden en enkele gebieden met slecht zicht aangegeven. Deze zijn in verband met de veiligheid niet toegankelijk.
  • Onze VIP locatie is in het geheel niet toegankelijk voor pers (*). Zie afbeelding onderaan deze pagina.
  • Tijdens de optocht zijn er enkele gebieden niet toegankelijk voor pers (*). Dat zijn de volgende gebieden: Corsoboulevard en hoofdtribunes. Zie afbeelding onderaan deze pagina.
  • Voorafgaand en tijdens de optocht is het tentoonstellingsterrein niet toegankelijk voor publiek en pers (*). Zie afbeelding onderaan deze pagina.

(*) Als stichting hebben we voor enkele partner fotografen en filmcrews een uitzondering gemaakt. Dit gebeurt op eigen initiatief van onze stichting en is vooraf met betreffende personen vastgesteld.

 • Het filmen met handheld, draagbare camera is geen probleem. Lokale wegen en kruispunten etc. dienen conform onze vergunning altijd vrij te blijven van apparatuur. Verder zijn er voorwaarden aan het gebruiken van aggregaten. Het gebruik van drones is niet toegestaan, tenzij er onder bepaalde voorwaarden vooraf schriftelijke goedkeuring vanuit onze stichting is gegeven. Wanneer u meer wil gebruiken dan handheld of draagbare camera’s dan horen wij dat graag, zodat we samen naar een locatie/oplossing kunnen zoeken. 
 • Indien u langs het parcours zeker wilt zijn van een vrij zicht op de wagens voor uw filmopnamen adviseren wij u van tevoren (in de weken voor Corso) de locatie te selecteren en eventueel te overleggen met lokale bewoners. Als Stichting kunnen/zullen wij hier niet in bemiddelen. Houdt u ons wel op de hoogte? 
 • Bezoekers van ons evenement worden er in de voorwaarden op gewezen dat er foto’s gemaakt worden en dat er gefilmd kan worden. Uiteraard dient u bij het filmen zelf de wettelijke regels hiervoor in acht te nemen. Bij het close-up filmen van mensen of objecten (woningen etc.) graag zelf ter plaatse toestemming vragen en dit vastleggen. 
 • Graag verzoeken wij u om ons logo en/of de naam: Corso Zundert in beeld te brengen. Ons logo is op te vragen via questions@corsozundert.nl. In onze uitingen gebruiken wij specifiek geen Bloemencorso meer, maar Corso. Indien het mogelijk is graag ook vermelding van onze website: www.corsozundert.nl. Bij de credits kunt u vermelden: Stichting Bloemencorso Zundert.
 • Indien u nog verzoeken hebt voor medewerking vanuit onze Stichting wilt u dit dan per email en uiterlijk twee weken voor het Corso aangeven? 
 • Tijdens het Corso draagt u altijd (tijdens uw werkzaamheden) uw pers accreditatie duidelijk zichtbaar.
 • U volgt, tijdens uw werkzaamheden als pers, de aanwijzingen van politie en/of medewerkers Corso Zundert direct en zonder discussie op.

Het corso van Zundert is het grootste corso van de wereld. Het is louter vrijwilligerswerk. Twintig buurtschappen strijden met elkaar om de mooiste wagen te bouwen, ter beoordeling van een vakkundige jury. En dat al meer dan tachtig jaar.

WijBouwenUnescoErfgoed Met steun van-logo_s