1 & 2 september 2024

Corsotour

Het arrangement Corsotour is ontstaan naar aanleiding van vragen van bezoekers van ons corso. Hoe worden de wagens gebouwd? Wie maken al die prachtige corsowagens? Waar wordt er gebouwd? En hoe komen jullie aan al die dahlia’s?

De hectiek van de laatste dagen voor de optocht op zondag kunt u met ons meebeleven door deel te nemen aan de Corsotour. We bieden een kijkje achter de schermen en u mag zelfs deelnemen aan een stukje van het bouwproces. De Corsotour is ook leuk voor kinderen, ze kunnen met eigen ogen zien dat de Zundertse kinderen van jongs af aan mogen meebouwen.

1200 x 627 Corsotour (Groot)

Corsotour 2024

Wanneer vindt de Corsotour plaats?

U kunt aan de Corsotour deelnemen op de drie dagen voorafgaand aan de eerste zondag in september. De optocht is dit jaar op 1 september.

De precieze tijdstippen van de beschikbare tours kunt u terugvinden via het ticket systeem.

  • Donderdag 29 augustus 2024
  • Vrijdag 30 augustus 2024
  • Zaterdag 31 augustus 2024

Wat is de inhoud van het arrangement?

Het complete arrangement ziet er als volgt uit:

  • Ontvangst met koffie/thee en wat lekkers
  • Actieve presentatie over het Corso
  • Bezoek aan twee corsotenten onder leiding van een gids
  • Afsluiting met een hapje en drankje

Het programma duurt ongeveer 3 uur. De ontvangst is in Café-Zaal Het Wapen van Zundert (adres: Katerstraat 12 te Zundert). Hier zullen we de Corsotour ook afsluiten.

De corsotour gaat te voet of met de fiets (LET OP: u dient zelf voor een fiets te zorgen). Denk er ook aan om stevige (wandel)schoenen aan te trekken, een corsotent is immers een bouwplaats.

Het is mogelijk voor mindervaliden om deel te nemen aan de corsotour. Indien u beperkt mobiel bent verzoeken wij u dit bij aanmelding reeds kenbaar te maken zodat we hier op kunnen anticiperen.

Wat zijn de kosten van de Corsotour?

De kosten van de Corsotour bedragen:

  • T/m 12 jaar € 12,50 p.p.
  • Vanaf 13 jaar € 22,50 p.p.

Tickets zijn – vanaf enkele maanden voorafgaand aan de Corsotour – te reserveren via ons ticketsysteem. Klik hier voor onze ticketpagina, waar u via de knop ‘Tickets’ in het ticketsysteem komt.

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd mailen naar corsotour@corsozundert.nl.


WijBouwenUnescoErfgoed Met steun van-logo_s