1 & 2 september 2024

Optocht

markt2014

Hoe kom ik er?

Via onze aparte pagina ‘bereikbaarheid’ vindt u alle informatie over de bereikbaarheid van ons evenement met de auto of openbaar vervoer. Klik hier voor de pagina bereikbaarheid.

 


Route optocht

De tribunes zijn met corso vaak uitverkocht, maar langs de 5 kilometer lange route is altijd plek genoeg.

De stoet vertrekt vanaf het tentoonstellingsterrein en paseert om 13.30 uur voor de eerste doorkomst bij de Corsoboulevard. Er wordt tweemaal gebruik gemaakt van de Molenstraat, de centrale straat dwars door Zundert. Na de eerste doorkomst door de Molenstraat gaan de wagens via de Meirseweg en Burgemeester Manderslaan door de Veldstraat en Willem Pastoorsstraat terug door de Molenstraat.

Enthousiast geworden? Kaarten bestellen kan hier.

Plattegrond Corso Zundert 2023
(klik op de plattegrond voor een grotere weergave)


Publieksprijs

Het publiek mag ook de mooiste wagen kiezen. Want vanuit het publiek kan iedereen mee stemmen. Hiermee worden de publieksprijzen bepaald. De wijze waarop in 2024 door het publiek gestemd kan worden wordt nog nader bekend gemaakt.


Tweede passage

Tijdens de tweede passage langs de hoofdtribunes wordt de uitslag bekendgemaakt. De winnende wagen is de enige die mag stoppen. Duwers, bouwers en buurtgenoten rennen naar de wagen om de prijs in uitzinnige vreugde in ontvangst te nemen. Deze ‘Zundertse jubel’ is ieder jaar het hoogtepunt van het corso.


Omroepers

Op verschillende plaatsen langs de gehele corsoroute treft u onze omroepers aan. Met enorm veel enthousiasme vertellen ze alles wat u wil weten over het corso en de wagens. Soms staan ze alleen, soms in duo’s, maar altijd op sfeervolle plekken.


Rolstoelplaatsen

Corso heeft 1 locatie ingericht voor rolstoelers en hun begeleiders. Vanaf deze locatie kun je met twee begeleiders de stoet optimaal bekijken. De locatie is gelegen op het kerkplein aan de Molenstraat. Er is een invalidentoilet aanwezig.

Reserveren
Je kunt een rolstoelplek reserveren tot en met de laatste woensdag voor het corso, via Loes van Cauter-van Overveld:
E-mail: rolstoelplaatsen@corsozundert.nl
Telefoon: 06 42 12 70 16 (uitsluitend bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 12.00 uur en 13.00 uur).


Fotowedstrijd

Niets in Zundert wordt zo massaal en vanuit zoveel invalshoeken gefotografeerd als het corso. De schoonheid en de emotie van het corso leveren veel beelden op die allemaal hun eigen verhaal vertellen.

Dat alleen al is aanleiding voor de jaarlijkse fotowedstrijd met het corso als thema – in de breedste zin van het woord. Alle foto’s die maar enigszins over het corso gaan, mogen meedoen.

Meedoen of komen kijken? Bekijk hier alle informatie!

Hierboven de winnende foto van 2023 van Peter Jacobs.


WijBouwenUnescoErfgoed Met steun van-logo_s