Samen houden we Corso Zundert schoon

16 aug 2023
Samen houden we Corso Zundert schoon

Natuurlijk ruim je thuis op, dus dat doen we met het corso ook… Als organisator zijn we ons bewust van de impact die een grootschalig publieksevenement heeft op de omgeving en de wereld. We zetten ons daarom continu in om ons evenement te verduurzamen en toekomstbestendig te maken.

Samen met alle buurtschappen en de gemeente Zundert werken we aan zaken als het tegengaan van zwerfafval, het zoveel mogelijk scheiden van afval en het hergebruiken van materialen. Hierbij kunt ook ú van betekenis kunt zijn. Om het u zo makkelijk mogelijk te maken, worden er op de tribunes tasjes uitgedeeld om afval in te verzamelen. Overal langs de route vindt u de Corso Schoon-afvalbakken en ook op tentoonstellingsterrein zijn voldoende afvaleilanden aanwezig.

Daarnaast draaien we, in samenwerking met de horeca in Zundert, een pilot met een recyclebaar bekersysteem. Dit draagt niet alleen bij aan een schoner én duurzamer corso, maar we doen er als organisatie ook ervaring mee op, zodat we voorbereid zijn op Europese regelgeving.

Als u uw eerste drankje bestelt, krijgt u een recyclebare petbeker. De kosten hiervoor bedragen ½ munt extra bovenop de consumptieprijs. Deze eenmalige kosten zijn bedoeld als milieubijdrage; er is dus geen sprake van statiegeld. Bij een nieuwe bestelling, levert u uw beker in en ontvangt u een nieuwe beker. Indien er geen beker wordt ingeleverd, wordt wederom ½ munt in rekening gebracht voor een nieuwe beker. Gooi uw beker dus niet weg, maar lever hem in!

Al deze veranderingen zullen even wennen zijn, maar dienen een goed doel. We vragen u daarom om gebruik te maken van alle geboden faciliteiten. Samen houden we het corso én Zundert schoon!

LET OP: In eerdere communicatie stond helaas foutief dat de eerste beker een kwart munt kost. Dit moet dus een halve munt zijn.

 


← Naar overzicht