Een kijkje achter de schermen bij Corso Zundert

17 mei 2024
Een kijkje achter de schermen bij Corso Zundert

Op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni kun je een kijkje komen nemen bij Stichting Corso Zundert. Dit weekend organiseert de stichting een open dag en is het Corso Centrum (Industrieweg 3, Zundert) toegankelijk voor iedereen. Wil je meer over de organisatie van het Corso weten of wil je het Corso Centrum weleens vanbinnen zien? Voel je van harte welkom om dit weekend binnen te stappen. Op zaterdag gaan de deuren open van 14:00 tot 17:00 u. Op zondag van 11:00 tot 14:00 u.

De bezoekers van de open dag kunnen een route volgen door het hele gebouw. Onderweg leer je het Corso en de organisatie kennen in al haar facetten. Knoop het gesprek aan met de verschillende commissies over wat er nodig is om het grootste Corso van de wereld weg te zetten. Kom alles te weten over de optochtcommissie of ga in gesprek met de werkgroep die zich bezig houdt met de jaarmarkt of de bouw van de tribunes. Maak kennis met de commissie sponsoring en publiciteit. Of laat je informeren wat het betekent om een parcours in dit formaat af te sluiten.

Heb je zelf ideeën of kennis die je wilt delen met de organisatie van Corso Zundert, geef dit dan vooral aan bij een van de vrijwilligers die je in het corsocentrum ontmoet. Ben je daarna gewoon weer op tijd thuis of in de kroeg om de wedstrijd van Oranje te bekijken!

Wist je dat?

  • In het Corso Centrum het hele jaar door zo’n 200 vrijwilligers actief zijn;
  • Zij zijn onderverdeeld in 40 werkgroepen die allemaal hun eigen taken en verantwoordelijkheden hebben bij de organisatie van het evenement;
  • Het CorsoCentrum beschikt over vergaderruimtes waar de werkgroepen gebruik van kunnen maken.
  • Er soms ook gasten ontvangen worden vanuit andere plekken in het land of zelfs uit het buitenland die graag meer over het Zundertse Corso te weten komen;
  • Er ook een gezellige kantine is? Daar ontmoeten de vrijwilligers elkaar en ontstaan de beste ideeën.

 

← Naar overzicht