Definitief besluit voor Corso Zundert 2021 opgeschort

27 apr 2021
Definitief besluit voor Corso Zundert 2021 opgeschort

For our English press release click here.

Op 26 april hebben de Zundertse buurtschappen (verenigd in de Raad van Buurtschappen) samen met de stichting Corso Zundert besloten dat zij nog even wachten met de knoop doorhakken over hoe Corso 2021 eruit gaat zien. De Zundertse buurtschappen hebben aangegeven dat het voor hen haalbaar is om nog een maand te wachten met het nemen van een definitief besluit. Dit betekent dat een ‘normaal corsojaar’ met praalwagens door de Zundertse straten nog steeds een reële mogelijkheid is.

Voorzitter van Stichting Corso Zundert Jos Jochems: “Aan de ene kant ben ik blij dat ik op dit moment nog weinig te melden heb. Want dat betekent dat ik nog niet hoef te melden dat er in 2021 géén corsowagens door de straten van Zundert gaan trekken. We kunnen het ons nog een maand permitteren om af te wachten. Daarna wordt het moeilijker of zelfs onhaalbaar om nog corsowagens op een dergelijke schaal en een evenement op dat formaat te realiseren. In dat geval hebben de corso buurtschappen een alternatief bedacht. Een alternatief waarbij op kleinere schaal corona-proof gebouwd gaat worden met een unieke expositie op het tentoonstellingsterrein als resultaat. Een expositie in de buitenlucht geheel in het thema ‘KNUFFELS’. Na een lange periode van afstand houden (social distancing) in het belang van ieders gezondheid mogen we langzaam weer terug naar meer contact en gezamenlijkheid. Ik ben supertrots als ik zie hoe al die buurtschappen en vrijwilligers zo professioneel omgaan met dit besluitvormingsproces en heel nauwkeurig te werk gaan in het afwegen van alle factoren en risico’s.”

In Zundert wordt al maanden gewerkt aan verschillende scenario’s. Vrijwilligers en speciaal opgerichte werkgroepen treffen voorbereidingen hoe, met in achtneming van alle corona maatregelen, er gebouwd kan worden aan de corsowagens. Voor alle fases in het bouwproces worden manieren bedacht om dit veilig en verantwoord te kunnen doen.

Jos Jochems: “Het is zo onzichtbaar omdat ook al die vrijwilligers vanuit huis elkaar digitaal treffen en plannen maken. Ook voor een vrijwilligersorganisatie als het Corso en alle afzonderlijke buurtschappen is de digitalisering noodgedwongen in een sneltreinvaart gegaan. Het is een enorme uitdaging om dan de verbondenheid te borgen en het enthousiasme en de betrokkenheid vast te blijven houden. Wat ben ik blij om te zien dat bijvoorbeeld een Raad van Buurtschappen elkaar maandelijks treft om snel in te kunnen blijven spelen op richtlijnen en ontwikkelingen. Op deze manier houden we de kans op een corso optocht door de Zundertse straten zo groot mogelijk.”

← Naar overzicht