Corso Zundert nu ook in China

03 sep 2021
Corso Zundert nu ook in China

Het Corso van Zundert trekt al jaren de aandacht van bezoekers uit binnen- en buitenland. Voor het eerst rijden enkele corso wagens ook in China. Het Dafeng Holland Flower Park, in de oostelijke provincie Jiangsu, is de samenwerking aangegaan met Corso Zundert om het ontwerp van diverse praalwagens te tonen aan het Chinese publiek.

Ter gelegenheid van de opening van het corso van 2021, heeft het Dafeng Holland Flower park deze video opgenomen om het corso te bedanken voor de prettige samenwerking en te laten zien hoe het publiek van de praalwagens geniet. Kijk hieronder de video.

Over het Dafeng Holland Flower Park
Dafeng Holland Flowers is gelegen in Dafeng, Yancheng city in de provincie Jiangsu. Het park is een initiatief van de lokale overheid dat de relatie met Nederland wilde eren, omdat ca 100 jaar geleden de Nederlandse waterbouwkundige Hendrik de Rijke de zilte grond geschikt heeft gemaakt voor landbouw. Inmiddels is het park uitgegroeid tot het grootste bloemenpark van China waar jaarlijks miljoenen bezoekers op af komen en werkt het met uiteenlopende partijen in Nederland samen op het gebied van kunst, cultuur, gastronomie en uiteraard bloemen!

Over het Corso Zundert
Het corso van Zundert is het grootste corso van de wereld. Het is louter vrijwilligerswerk. Twintig buurtschappen strijden met elkaar om de mooiste wagen te bouwen, ter beoordeling van een vakkundige jury. En dat al meer dan tachtig jaar. Dit jaar is er geen rijdende optocht vanwege de Corona maatregelen. Op het CLTV terrein in Zundert wordt een prachtige tentoonstelling weggzet van de twintig deelnemende buurtschappen. Wilt u deze tentoonstelling bezoeken, kijk dan voor tickets op: www.corsozundert.nl/tickets.

Twee van de buurtschappen die bouwen voor dit grootste corso werden begin dit jaar verrast door het verzoek vanuit China. Uit een selectieprocedure in Dafeng kwam het verzoek of een corsowagen van hun buurtschap nagebouwd mocht worden. Dit zijn de corsowagens die in Dafeng nagebouwd zijn: Stil-Leven (2015) van buurtschap Schijf en Vortex (2016) van buurtschap Klein Zundert.

Dafeng Holland Flower Park
Dafeng Holland Flower Park
Dafeng Holland Flower Park

Foto’s: Dafeng Holland Flower Park

← Naar overzicht