Corso Zundert gaat Corsowagens bouwen!

31 mei 2021
Corso Zundert gaat Corsowagens bouwen!

Op 31 mei hebben de Zundertse buurtschappen (verenigd in de Raad van Buurtschappen) samen met de stichting Bloemencorso Zundert besloten dat ze er alles aan willen gaan doen om een ‘regulier corso’ mogelijk te maken. Dit betekent dat ze in overleg met de gemeente zijn gekomen tot gepaste regels en (voorzorgs)maatregelen om de voorbereidingen te treffen voor een rijdende optocht in september. Mocht dit door corona-maatregelen of vergunningseisen uiteindelijk toch niet helemaal mogelijk zijn, is het plan flexibel zodat er afgeschaald kan worden.

Het besluit werd met alle belanghebbenden genomen na een intensieve periode van overleg over de impact van Corona en de 1,5 meter samenleving op het Corso. De Corona maatregelen hebben immers invloed op alle fases in het proces van het bouwen van een corsowagen. En dat alles moet uiteraard op een manier die veilig en verantwoord is en conform de richtlijnen van de overheid. De samenwerking met de gemeente hierin is van cruciaal belang. Door elkaar goed te informeren over de huidige stand van zaken geeft het de ruimte om tot een mooi en verantwoord eindresultaat te komen. Want ‘wij zijn klaar met Corona maar Corona is nog niet klaar met ons’.

Kaartverkoop en informatie van het evenement zijn te vinden op de socials van Corso Zundert en op www.corsozundert.nl. Houd deze dus in de gaten voor de meest actuele informatie.

Voorzitter van Stichting Corso Zundert Jos Jochems: “Ik ben ontzettend blij dat we kunnen gaan bouwen aan een écht Zunderts Corso. We verwachten een mooie corsozomer voor de bouwers met een prachtig resultaat voor alle corsoliefhebbers. Het geeft in ieder geval veel positieve energie!”

 

Foto: Malou Evers

← Naar overzicht