Buurtschap Poteind wint Corso 2023

03 sep 2023
Buurtschap Poteind wint Corso 2023

Het grootste corso ter wereld trok vandaag weer door de straten van Zundert. Op de eerste zondag van september tonen twintig reusachtige wagens zich aan het publiek. Ook dit jaar waren er veel figuranten op en rondom de corsowagens te zien. Het geheel zorgde voor veel vermaak en een indrukwekkend spektakel voor de duizenden bezoekers. Na overleg door de vakjury kwam buurtschap Poteind met hun wagen Nanook als winnaar uit de bus. Met 628 punten mochten zij stoppen op de corsoboulevard om de eerste prijs in ontvangst nemen. De buurtschappen Achtmaal en Klein-Zundert sleepten respectievelijk de tweede en derde prijs in de wacht. De publieksprijs ging eveneens naar buurtschap Poteind.

Zondagochtend trokken de corsowagens al vroeg vanuit hun bouwplaatsen richting het tentoonstellingsterrein. Moe maar voldaan werden de wagens met mankracht het terrein op geduwd. De vakjury wierp hier alvast een eerste blik op de creaties. Om half twee vertrokken de wagens om de 81ste editie van het Corso Zundert te beleven. De bouwers, de vrijwilligers, het publiek, iedereen in Zundert was er klaar voor. De optocht ging van start, de uitzending van Omroep Brabant ging live en publiek van binnen en buiten Zundert genoot zichtbaar van al het moois. Bij de tweede doorkomst op de corsoboulevard klonk de beroemde zinsnede “U mag stoppen!”. Buurtschap Poteind beleefde de Zundertse jubel van 2023.

De prijs werd overhandigd door burgemeester Joyce Vermue. Voor de volledige klassering van dit Corso kijkt u op onze website: www.corsozundert.nl/ons-corso/uitslag-2023. Wilt u de creaties van de twintig buurtschappen nog in het echt bewonderen? Dat kan. Op zondagavond 3 september en maandag 4 september (tot 22 uur) kunt u het tentoonstellingsterrein nog bezoeken. U betaalt € 6 voor de toegang tot het tentoonstellingsterrein (kinderen tot en met 12 jaar gratis).

← Naar overzicht