Buurtschap Klein-Zundert winnaar Corso 2021

05 sep 2021
Buurtschap Klein-Zundert winnaar Corso 2021

Het jaar 2021 gaat voor Corso Zundert – net als voor zoveel evenementen – de boeken in als een apart jaar. Waar Stichting Bloemencorso Zundert in 2020 al vroeg wist dat er geen Corso zou zijn, bleef de beslissing voor dit jaar lang uit. Oorzaak, de bekende en veranderlijke corona maatregelen. Maar wat dit corsojaar wel had ten opzicht van 2020, was dat er weer een bouwseizoen in de tenten mogelijk was en een mooie tentoonstelling met een winnaar. Buurtschap Klein-Zundert mag zich met hun ontwerp Murica, f*ck yeah de winnaar van Corso 2021 noemen. De buurtschappen Klein-Zundertse Heikant en De Markt sleepten respectievelijk de tweede en derde prijs binnen.

Zondag ochtend om 9.00 uur reden de corsowagens het tentoonstellingsterrein op. Net als anders werd er door de vakjury daar een eerste indruk en oordeel gevormd. De wagens kwamen rijdend en vol ornaat aan de jury voorbij. Later heeft de jury na beraad en de wagens nog eens aanschouwd te hebben het eind klassement opgesteld.

En toen startte om half drie in de middag dé uitzending van Omroep Brabant, met de uitslagen. In een mix van beelden van de ochtend en interviews met afgevaardigden van de twintig buurtschappen werden ook de punten bekend gemaakt. Elke buurtschap kreeg bij zijn interview direct de positie in het klassement te horen. Behalve de nummers 1, 2 en 3.

Deze top 3 werd nog even in spanning gehouden tot iets na vier uur. In een spannende ontknoping werd bekend wie in 2021 de winnaarsbokaal mee naar huis kon nemen. Letterlijk. Want na de overhandiging van de prijzen door burgemeester Joyce Vermue zijn de afgevaardigden terug naar hun bouwplaats gegaan, waar ze vol blijdschap ontvangen werden door hun buurtgenoten. ‘Het bekende Zundertse stop-moment’ – met de beker hoog in de lucht – vond dit jaar plaats toen de beker arriveerde bij tent van buurtschap Klein-Zundert.

Voor de volledige klassering van dit Corso kijkt u op onze website: www.corsozundert.nl/ons-corso/uitslag-2021. Wilt u de creaties van de twintig buurtschappen nog bewonderen? Dat kan. Op maandag 6 september kunt u het tentoonstellingsterrein nog bezoeken. Koop uw kaarten en reserveer uw tijdslot online. Kijk hiervoor op: www.corsozundert.nl/tickets.

 

Foto: Malou Evers

← Naar overzicht