Zundertse jubel is op 1 september op een andere plaats

24 apr 2019
Zundertse jubel is op 1 september op een andere plaats

ZUNDERT – Tijdens het Bloemencorso Zundert worden de prijzen uitgereikt aan de Markt in Zundert. Dat wordt dit jaar anders. Het jubelmoment met de legendarische zin: ‘Jullie mogen stoppen’ verplaatst naar het Oranjeplein in Zundert. Na een uitgebreid overleg met de gemeente Zundert heeft Stichting Bloemencorso Zundert in principe groen licht gekregen voor het uitvoeren van dit plan. De definitieve besluitvorming door de gemeente volgt na het uitwerken van de laatste details.

Dit jaar op 1 september mag de winnaar van het Corso stoppen op het Oranjeplein en daar de prijs in ontvangst nemen. Voor het zover is, vinden er de komende maanden diverse aanpassingen aan het Oranjeplein plaats. De omwonenden zijn hierover tijdens twee bijeenkomsten geïnformeerd. Ook de raad van buurtschappen, waarin alle buurtschappen zijn vertegenwoordigd, heeft groen licht gegeven voor dit plan.

Redenen om ergens anders te stoppen
De redenen om het jubelmoment te verplaatsen naar het Oranjeplein is enerzijds de wens van de Stichting om te kunnen groeien in het aantal zitplaatsen op het parcours en bij de prijsuitreiking. Verder biedt het Oranjeplein de mogelijkheid sponsoren direct getuigen te laten zijn van de Zundertse jubel. Daarnaast vinden gemeente en stichting veiligheid van de aanwezigen erg belangrijk. De nieuwe locatie is ruimer opgezet waardoor de veiligheid beter gegarandeerd kan worden.

De stichting wil op het plein aan beide kanten twee grote tribunes bouwen. “Elk jaar is er veel vraag naar tribunekaarten voor de hoofdtribune. Dat betekent ook dat er elk jaar mensen teleurgesteld moeten worden. Op het Oranjeplein zijn er extra tribuneplaatsen beschikbaar voor toeschouwers van het corso,” vertelt Ad Boemaars, woordvoerder van de Stichting. Met de nieuwe locatie worden er meer plaatsen gecreëerd voor de corsobouwer, bezoeker én sponsor, waarbij iedereen deel uitmaakt van het bijzonderste moment van Corso in Zundert.

Foto: Erwin Martens

← Naar overzicht