Stichting Bloemencommissie Zundert verkoopt knollen in showtuin

16 aug 2023
Stichting Bloemencommissie Zundert verkoopt knollen in showtuin

Naast Stichting Bloemencorso Zundert is er nóg een overkoepelende, zelfstandige stichting in het Zundertse bloemencorso, namelijk: Stichting Bloemencommissie Zundert. Deze stichting regelt voor alle twintig aangesloten buurtschappen de verkoop en inkoop van dahlia’s. Meer info hierover kunt u vinden op de website www.bloemencommissie.nl.

Stichting Bloemencommissie
Daarnaast heeft deze stichting een eigen dahliashowtuin aan de rotonde Beeklaan-Akkermolenweg in Zundert. In deze showtuin vindt u ongeveer 220 soorten dahlia’s in diverse soorten. Van “corso”-dahlia’s, perkdahlia’s, snijdahlia’s en alles er tussenin. Deze showtuin is 24/7 geopend.

Eind oktober, wanneer het bloeiseizoen van de dahlia op zijn einde begint te lopen, wordt de showtuin opgeruimd. De knollen worden niet bewaard. Maar iedereen die geïnteresseerd is kan dahliaknollen kopen tegen een schappelijke prijs. De dahliaknollen worden per stuk verkocht met een minimale afname van 5 stuks en dat mogen verschillende soorten zijn. Per stuk kost een dahliaknol € 1. Omdat het aantal knollen per soort beperkt is, is het wie het eerst komt die het eerst maalt.

Woont u buiten Zundert? Dan heeft u tevens de keus om de knollen te reserveren en af te halen of ze op te laten sturen. Indien ze opgestuurd worden komen er verpakking en verzendkosten bij. De verpakking en verzendkosten zullen tussen de 6,= en 10,= bedragen afhankelijk van het gewicht (tot 10 kg). Eerlijkheid gebied daarbij te zeggen dat de garantie “tot aan de deur” geldt voor wat betreft het overleven in de winter. Indien u knollen besteld, krijgt u vooraf een rekening die betaald moet zijn voordat u de knollen op kunt halen of ze opgestuurd worden.

De opbrengsten van deze knollen komen geheel ten goede aan de twintig buurtschappen die deelnemen aan Corso Zundert.

Het emailadres voor meer informatie of waar u de dahliaknollen kunt bestellen is showtuin@bloemencommissie.nl. Na uw bestelling hoort u tevens of uw bestelde dahliaknollen nog beschikbaar zijn.

De exacte datum en tijdstippen waarop de dahliaknollen te koop zijn worden later nog bekend gemaakt via social media! 

← Naar overzicht