De wereld van de Corso-Dahlia!

02 dec 2022
De wereld van de Corso-Dahlia!

“Waarom is de informatie over de corso-dahlia eigenlijk niet gebundeld?”. Die vraag stelde een groep corsomensen in Zundert zich eind 2019. Dit leidde tot een project waar deze groep met veel enthousiasme de schouders onder zette. Een boek, waarin alle kennis over deze bijzondere bloem bij elkaar gebracht wordt, moest er komen! Zo is de kennis gewaarborgd. De Dahlia Gids is het kleurrijke resultaat.

De Dahlia Gids neemt je mee in de wereld van de corsodahlia. Welke dahlia is het meest geschikt voor de creatie? Welke bloem is geschikt om te verven? En met welke bloem doe je dat beter niet? Wat is het effect van zon of schaduw op de bloem? De Dahlia Gids geeft je de antwoorden, helpt je bij het maken van de juiste keuzes en inspireert je de dahlia eens op een andere manier te verwerken. Maar ook voor een goede teelt, met een hoge productie van de dahliaplant, wijst deze gids de weg. Alle kennis over een optimale dahliateelt is gebundeld in de gids.

De wereld van de Corso-Dahlia is heel dynamisch. Soorten verdwijnen, nieuwe soorten worden ontwikkeld, nieuwe technieken worden geïntroduceerd. De Dahlia Gids heeft daarom de vorm gekregen van een ringbandmap met een losbladig systeem, waarmee de gids up-to-date gehouden kan worden. Deze must-have voor op de ontwerptafel, op het bloemenveld, op de bouwplaats en thuis in de kast is vanaf nu te bestellen, voor €37,50 via www.dahliagids.nl.

Op zaterdag 17 december om 16:00u vindt de presentatie van de Dahlia Gids plaats bij Het Wapen van Zundert. Na de uitreiking van de eerste exemplaren is het mogelijk om reeds bestelde exemplaren hier af te halen, of om de gids ter plekke aan te schaffen. Ook op zondag 18 december tussen 10:00u en 17:00u, tijdens de Fototentoonstelling Corso Zundert 2022, is er de mogelijkheid het boek hier af te halen of aan te schaffen.

Dahliagids.nl

← Naar overzicht