Corso Zundert: zondag 2 september 2018

31 aug 2018
Corso Zundert: zondag 2 september 2018

 a.s. zondag 2 september trekt voor de 77ste keer het bloemencorso van Zundert door de straten. Een erg divers corso met maatschappelijke thema’s.

Zundert heeft  zoals gebruikelijk een thema loos corso. Ontwerpers en buurtschappen mogen volledig vrij kiezen wat ze bouwen, alleen de afmetingen van de wagen zijn aan maximale maten gebonden. Het Zundertse corso dateert van 1936 . Omdat het in de Tweede Wereldoorlog vijf jaar stil lag, is dit het 77ste corso.

Maatschappelijke thema’s
Het corso heeft geen thema maar maatschappelijke thema’s als het kappen van de regenwouden als ook de vervuiling van de zee door alle plastic komt in dit corso tot uiting. Ook dieren lijken zich nog steeds goed te lenen voor op een corsowagen. Dit is niet nieuw, dieren spelen al jaren een belangrijke rol in de ontwerpen. Corso ontwerpers wagen zich dit jaar ook aan meer abstracte vormen en creaties.

Het gebruik van beweging neemt weer toe; op 90 procent van de wagens is beweging een belangrijk onderdeel. Bij buurtschap Achtmaal met een Wave en buurtschap Rijsbergen met Sereen zijn de bewegingen zelfs essentieel voor het slagen van het ontwerp. Figuratie is dit jaar zeker ook wel aanwezig. Het record aantal figuranten van het winnende  buurtschap schijf in 2017 wordt niet gehaald, maar o.a. buurtschap Tiggelaar heeft in hun ontwerp een groot aantal figuranten verwerkt.

Zie voor een overzicht van de ontwerpen: https://corsozundert.nl/ons-corso/optocht/

Extra tribune
Vanwege de enorme snelle verkoop van de tribunekaarten in mei dit jaar heeft de organisatie besloten een extra tribune te plaatsen aan de Burgemeester Manderslaan nabij het verzorgingscentrum De Willaert. Nog niet alle plaatsen zijn nu gevuld dus het is nog mogelijk om op zondag aan de  informatiestand bij de ingang Bredaseweg een tribuneplaats te bemachtigen. Dat kan ook online via de site www.corsozundert.nl/tickets

Bereikbaarheid
Zundert is met openbaar vervoer bereikbaar via buslijn 115 vanaf Breda Centraal Station. Op zondag 2 september rijdt de bus volgens een aangepaste dienstregeling om de tien minuten, en brengt u tot vlak aan het parcours. Ook met de auto is Zundert goed bereikbaar. Er is ruime parkeergelegenheid, op loopafstand van het parcours, terwijl de verder gelegen parkeerplaatsen een gratis pendeldienst hebben.

(Foto: Malou Evers)

← Naar overzicht