Buurtschap Tiggelaar wint corso Zundert

05 sep 2016
Buurtschap Tiggelaar wint corso Zundert

Zundert – Buurtschap Tiggelaar heeft het 75e corso van Zundert gewonnen met ‘Gevaarlijk transport’. Helpt Elkander werd tweede met ‘Menskracht’. De publieksprijs was voor buurtschap Schijf met ‘Valse hoop’. Vanwege de harde wind konden de wagens van Heikant en Veldstraat niet deelnemen, een domper voor het corso.

Het trio Eefje Wagtmans-Goos, Johan van Trijp en Marc van Beek tekende voor het ontwerp van ‘Gevaarlijk transport’. Bij graafwerkzaamheden bij de bouwplaats was een groot monster ontdekt, dat tijdens de corsozondag door een gespecialiseerd bedrijf getransporteerd werd. Dat ging maar juist goed. Werknemers kunnen de grote draak maar ternauwernood in bedwang houden.

Een domper op het corso was dat vanwege de harde wind twee buurtschappen niet mee konden rijden, een buitengewoon verdrietig feit voor de buurtleden die maandenlang aan de wagens gewerkt hebben. Zowel de wagen van Veldstraat als die van Klein-Zundertse Heikant bleven op het tentoonstellingsterrein staan en werden zodoende ook niet gejureerd.

Het corso van 2016 trok naar schatting 75.000 bezoekers.

← Naar overzicht