Buurtschap Schijf wint Corso 2024 

01 sep 2024
Buurtschap Schijf wint Corso 2024 

Na een lange periode van intensieve voorbereiding toonden de twintig Zundertse Corsowagens zich vandaag dan eindelijk aan het publiek. Er kan er maar één de winnaar zijn… De vakjury oordeelde dat buurtschap Schijf met hun wagen Beet! als winnaar uit de bus kwam. Met 669 punten mochten zij stoppen op de Corsoboulevard om de eerste prijs in ontvangst te nemen. De buurtschap Laer-Akkermolen sleepte de tweede prijs in de wacht. En buurtschap Poteind heeft uiteindelijk de 3e prijs gewonnen. De eerste publieksprijs ging naar buurtschap Laer-Akkermolen.

Het is geen nieuws dat het ieder jaar spannend is of het aantal dahlia’s dat op de Zundertse bloemenvelden gekweekt wordt voldoende gaat zijn. Door het extreem natte voorjaar viel de dahlia oogst voor een aantal buurtschappen flink tegen. Anderzijds leverde dat ook weer creatieve vondsten en oplossingen op in de vorm van het gebruik van alternatieve materialen. Deze 82ste editie van het Corso Zundert liet dat zien.

Zondagochtend trokken de corsowagens al vroeg vanuit hun bouwplaatsen richting het tentoonstellingsterrein. De vakjury wierp hier alvast een eerste blik op de creaties. Om half twee gingen de wagens en route. De bouwers, de vrijwilligers, het publiek, iedereen in Zundert was er klaar voor. De optocht ging van start, de uitzending van Omroep Brabant ging live en publiek van binnen en buiten Zundert genoot zichtbaar van al het moois. Bij de tweede doorkomst op de corsoboulevard klonk de beroemde zinsnede “U mag stoppen!”. Buurtschap Schijf beleefde de Zundertse jubel van 2024. De prijs werd overhandigd door burgemeester Joyce Vermue.

Voor de volledige klassering van dit Corso kijkt u op onze website op de uitslag pagina. Wilt u de creaties van de twintig buurtschappen nog in het echt bewonderen? Dat kan. Op zondagavond 1 september en maandag 2 september (tot 22 uur) kunt u het tentoonstellingsterrein nog bezoeken. U betaalt € 7  voor de toegang tot het tentoonstellingsterrein (kinderen tot en met 12 jaar gratis).

← Naar overzicht