Koningin Máxima hartelijk ontvangen bij drie Zundertse corsobuurtschappen

30 aug 2024
Koningin Máxima hartelijk ontvangen bij drie Zundertse corsobuurtschappen

Vanmiddag, vrijdag 30 augustus, bezocht koningin Máxima het Corso in de gemeente Zundert.

Koningin Máxima kwam geen praalwagens bekijken vanaf de tribune die door de straten aan haar voorbij trokken. Nee, het is nóg mooier. Koningin Máxima kwam het Zundertse Corso bekijken aan de vóórkant. Met stoffige bouwlocaties, stoere steigerconstructies, tafels gemaakt van schragen en oude planken, en natuurlijk een ontmoeting met corsobouwers die lassen, plakken, prikken en tikken. En geheel volgens verwachting prikte ze een dahlia mee. Want Corso voel je pas écht als je onderdeel bent van het geheel. Als je ziet en ervaart dat ook jouw helpende hand, hoe klein ook, een bijdrage is aan het eindresultaat.

Koningin Máxima bezocht drie buurtschappen: Helpt Elkander, De Berk en Klein-Zundert. Daarbij kreeg Hare Majesteit een gevarieerd programma aangeboden met als doel het Corso in al haar facetten zo goed als mogelijk over te brengen. Zo ging ze in gesprek met leden van de buurtschappen, hielp ze bij het prikken en tikken, en kon ze de ontwerpen (maquettes) van alle buurtschappen bekijken.

Burgemeester Joyce Vermue kijkt met een gevoel van trots terug: “Vanmiddag hebben honderden vrijwilligers aan Koningin Máxima laten zien hoe bijzonder en belangrijk het Corso is voor onze gemeenschap. In de Corsobouwlocaties bruiste het van de energie, de creativiteit, de saamhorigheid en de gedrevenheid!“.

Enthousiaste en betrokken vrijwilligers hebben laten zien hoe gastvrij Zundert is en hoe bijzonder het Corso is in deze gemeenschap. De oprechte interesse van Koningin Máxima in de mensen die ze sprak en de Zundertse creativiteit en gedrevenheid was mooi om te zien. Wellicht heeft ze nu ook ‘de Corsokoorts’ te pakken en zien we haar volgend jaar terug met tikhamer.

Tot slot kreeg Koningin Máxima een schilderij aangeboden van Stichting Bloemencorso Zundert. Het is een werk van beeldend kunstenaar Harry van den Broek. Op het schilderij staat het corsomeisje afgebeeld, die op haar beurt oorspronkelijk ontworpen en gemaakt werd door Henk Groenhuis.

Dank aan alle vrijwilligers
Het bezoek van koningin Máxima kon niet plaatsvinden zonder de tomeloze inzet van vele mensen. “Vanaf deze plaats wil ik een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van het bezoek, heel hartelijk bedanken. De bestuursleden en de vele vrijwilligers van Helpt Elkander, De Berk, en Klein-Zundert. De fotografen, de Raad van Buurtschappen, de kinderraad, en Stichting Bloemencorso Zundert. Jullie inzet toont nogmaals hoe we in Zundert samen resultaten bereiken,” voegt burgemeester Vermue toe.    

Bekijk het online fotoalbum
Het bijzondere bezoek werd door drie fotografen vastgelegd. Eefje Fotografie heeft het bezoek bij buurtschap Helpt Elkander vastgelegd; José Nuyts legde het bezoek bij buurtschap De Berk vast; en Malou Evers heeft de fotografie verzorgd bij buurtschap Klein-Zundert. Alle foto’s zijn terug te kijken via www.zundert.nl/corsozundert (klik hier).

Foto: Eefje Fotografie

← Naar overzicht