Corso Expo 2024

19 aug 2024
Corso Expo 2024

Van 3 augustus tot en met 6 september vindt de Corso-Expo plaats in het Van Goghhuis te Zundert. Tijdens deze expositie worden een paar thema’s uitgelicht: De Optocht, De Dahlia, Het Ontwerp en De Bouw.

Het Corso Zundert in al haar facetten is te groot en divers om in deze ruimte te tonen. Maar de expositie biedt een mooi inkijkje in de vier gekozen thema’s. Daarnaast zijn er een aantal maquettes en ‘miniquettes’ te zien. Dit zijn vaak al kunstwerken op zich.

De eerste Corso-Expo vond plaats in het oude bankgebouw aan de Bredaseweg in het coronajaar 2020. Het jaar waarin het corso werd afgelast. Met inachtneming van de strenge coronamaatregelen kon de expositie destijds wel doorgaan en bleek het een doorslaand succes te zijn.

De roep om een (semi)permanente Corso-Expo werd luider. Het idee was destijds om deze te huisvesten in het nieuw te bouwen Cultuurcentrum. Nu de plannen voor een Cultuurcentrum in het dorp geannuleerd zijn, bezint de organisatie zich op de toekomst. Maar dat er een (semi)permanente Corso-Expo komt, dat staat vast. Het voldoet duidelijk aan de behoefte van het publiek. Voorlopig wordt de expositie gastvrij ontvangen in het Van Goghhuis. We zien u graag daar!

 

Coverfoto: Ron Dirven 

← Naar overzicht