1 & 2 september 2024
Wernhout_TessMutsters

Wernhout - Gouden regen

[For English, see top right of this page]

Een warme douche in Wernhout? Eerder een gouden regen.

Niet alle gesprekken met ontwerpers gaan even soepel. Meestal praten ze voluit over hun ontwerp, hoe het eruit gaat zien, hoe het gaat klinken en soms zelfs hoe het gaat ruiken. Gerard en Frank zijn deze keer iets moeilijker te doorgronden.

“Wij zitten graag samen te praten, bijvoorbeeld over het corso,” vertelt Frank van Baal. “Dat is ook hoe we op dit idee kwamen, we hebben hier een goed gevoel bij.” Voor de twee mannen is het gevoel leidend bij dit ontwerp. “Corso is ook gevoel. Je probeert altijd gevoel te bereiken met je wagen en bij het publiek.”

“In alle drukte van de optocht, moet deze wagen rust brengen,” vertelt Gerard. Dat doet de wagen met de titel ‘Gouden regen’. “We willen de sfeer creëren van het moment na een regenbuitje. Als het dan stopt met regenen, de zon langzaam doorkomt en alles nog nadruppelt. Dat is… gouden regen.”

Frank en Gerard legden de wagen voor bij buurtschap Wernhout, die gelijk enthousiast was. “We vinden het geweldig dat we deze wagen bij Wernhout mogen bouwen. De buurtschap heeft echt vertrouwen in ons. Om te kijken hoe alle elementen gaan werken en eruit gaan zien op de wagen heeft de buurt al een kleine testversie gemaakt. Prachtig dat er zo’n enthousiasme vanuit de buurtschap in zit,” aldus Gerard.

“We weten nog niet precies hoe de wagen eruit komt te zien,” vertelt Gerard. Wel is zeker dat de wagen gaat bewegen, maar zonder gekke mechanismen of mankracht. “Alle losse elementen van de wagen moeten met de stroom mee gaan bewegen. Dat gaan hele subtiele bewegingen zijn,” aldus Frank.

Voor zowel Gerard van Erk (65), die in het dagelijks leven logistiek medewerker is, als Frank van Baal (61), die een functie als bedrijfsleider bekleedt, is ‘Gouden Regen’ zeker niet het eerste ontwerp. Beiden hebben al meerdere ontwerpen op hun naam staan, voor verschillende buurtschappen.

Tekst: Tess Mutsters
Foto: Tess MutstersBuurtschap Wernhout
www.buurtschapwernhout.nl


 


Dit artikel wordt u aangeboden door Corsief. Een onafhankelijk tijdschrift over corso’s in het algemeen en het Zundertse bloemencorso in het bijzonder. Het blad wordt geheel gemaakt door vrijwilligers, die allemaal in meer of mindere mate actief zijn in de Zundertse corsowereld. Corsief is geheel full-color en verschijnt viermaal per jaar.

Word abonnee van Corsief Naar de site