1 & 2 september 2024
RAAM_MaudMeeuwissen

Raamberg - You'll never walk alone

[For English, see top right of this page]

Een groepsgevoel door samen te zingen, in betere en in moeilijke tijden

“Ik zoek al jaren een aanleiding om expressieve koppen te maken. In die zoektocht had ik een aha- erlebnis met het liedje van Gerry and the Pacemakers, “You’ll never walk alone”. Boven op de wagen zijn vijftien expressieve gezichten van voetbalsupporters te zien, met de mond wagenwijd open en de ogen toegeknepen. Ze zijn keihard aan het zingen en de spanning is van de gezichten af te lezen.

Onder zal een groep figuranten op een tribune het lied ten gehore brengen. We zien daar een tafereel in een oud Engels stadion. Het stadion is gedecoreerd met hout en gietijzeren bogen, het heeft zichtbaar zijn beste tijd gehad.”

“Ik ben zelf geen groot voetbalfanaat, maar “You’ll never walk alone” is een leuk lied en je kunt het lekker meeblèren. De supporters op de wagen dragen wel hun clubkleuren maar we linken het niet aan een bestaande voetbalclub zoals Liverpool bijvoorbeeld. Ron Schijfs gaat de groep supporters begeleiden en ze zullen het lied in verschillende uitingen gaan zingen. Het is een lied dat je in veel omstandigheden kunt zingen. Niet alleen als je de Champions League hebt gewonnen, maar ook bij trieste omstandigheden of in zware tijden. Het wekt een groepsgevoel op.”

“Voor het stadion aan de onderkant van de wagen wordt gewerkt met alternatieve materialen, er zullen daar minder bloemen gebruikt gaan worden. We krijgen daarbij assistentie via Woestenberg Metaalbewerking. Binnen Raamberg werken een aantal bouwers bij Woestenberg en zodoende kunnen gebruik maken van hun snijtechnieken met metaal. Dat zal vooral gebruikt worden voor het uitbeelden van de gietijzeren bogen.”

En voor de gezichten aan de bovenkant? Dat wordt vast een hele klus om dat netjes vorm te geven. “Ja, daar mag de buurtschap mij voor aankijken”, weet Pieter. “Maar er is bij Raamberg een handige groep bouwers die daarbij kunnen helpen. Het zal niet gemakkelijk zijn, maar ik heb er vertrouwen in dat ook dit uiteindelijk goed komt.”

Pieter Meeuwissen (66) woonde als zelfstandig adviseur natuurontwikkeling al jaren in Nijmegen. Afgelopen december verhuisde hij naar het nabijgelegen Mook. Tussendoor wist hij ook nog een ontwerp af te leveren voor buurtschap Raamberg. Het was er vorig jaar goed bevallen nadat hij eerder ontwierp voor Veldstraat en Klein Zundert.

Tekst: Ronald van Loon
Foto: Maud MeeuwissenBuurtschap Raamberg
www.raamberg.nl


 


Dit artikel wordt u aangeboden door Corsief. Een onafhankelijk tijdschrift over corso’s in het algemeen en het Zundertse bloemencorso in het bijzonder. Het blad wordt geheel gemaakt door vrijwilligers, die allemaal in meer of mindere mate actief zijn in de Zundertse corsowereld. Corsief is geheel full-color en verschijnt viermaal per jaar.

Word abonnee van Corsief Naar de site