1 & 2 september 2024
Laarheide_Jeanne van Oosterhout

Laarheide - Vondst!

[For English, see top right of this page]

Onderzoekers vinden mysterieus object in de woestijn

Breaking news! Bouwers van de Laarheide hebben iets gevonden. In de Mojavewoestijn in de Amerikaanse staat Nevada stuiten zij op een vreemd, mysterieus ‘object’. Het heeft nog het meeste weg van een ruimteschip, maar kan dat wel? Het ligt nog half bedolven onder het zand en onderzoekers zijn al begonnen om het ‘ding’ te onderzoeken. Maar hoe het er komt, of het er al lang ligt en of dit toch teken is van buitenaards leven, is allemaal nog onduidelijk. Niet alleen Laarheiders, maar ook de pers van heinde en ver brengt verslag uit van deze bijzondere ‘Vondst’.

Jeremy: “We willen vooral een sfeer neerzetten. Er ligt iets verborgen, maar wat? En wat als het morgen gevonden wordt, wat gaat er dan gebeuren in de wereld? Want als het in Amerika gevonden wordt, zijn wij daar vrij snel van op de hoogte.”

‘Ruimteschepen’ zijn herkenbaar, terwijl niemand precies weet hoe ze eruitzien. In films zijn ze vooral bekend als brede schepen, terwijl een corsowagen maar 4,5 meter breed mag zijn. De wagen wordt, mede daardoor, niet veel hoger dan 7,5 meter.

Naast onderzoekers op de steigers rondom de ‘Vondst’, brengt Laarheide ook de wereldpers naar Zundert om live verslag uit te brengen en alles op de voet te volgen.

Renske: “We zullen met ongeveer 35 acteurs door de straat gaan. Dat is voor Laarheide een behoorlijk grote groep. De regie hiervan is in handen van Ton Biemans van buiten de buurt en Brian Boot van binnen de buurt.”

Leuk wetenswaardigheidje aan dit ontwerp is de toevoeging van alternatief materiaal. Jeremy: “We gaan echt zand gebruiken. Ongeveer twintig procent van de wagen zal daarmee bedekt zijn. We zijn nu volop aan het onderzoeken hoe we dit het beste kunnen doen, want het object ligt écht onder een laag zand bedolven.”

Jeremy van Nijnatten (21) en Renske Franken (25) ontwerpen voor het eerst samen. Voor Jeremy is dit zijn vijfde ontwerp. Eerder ontwierp hij in wisselende samenstellingen voor Rijsbergen en Laarheide. Renske is al acht jaar actief in de tent van Laarheide en had al eens eerder een ontwerp ingediend. Jeremy is student ruimtelijke ontwikkeling en Renske maakt uitleganimaties voor verschillende bedrijven.

Tekst: Jeroen Vriends
Foto: Jeanne van OosterhoutBuurtschap Laarheide
www.laarheide.nl


 


Dit artikel wordt u aangeboden door Corsief. Een onafhankelijk tijdschrift over corso’s in het algemeen en het Zundertse bloemencorso in het bijzonder. Het blad wordt geheel gemaakt door vrijwilligers, die allemaal in meer of mindere mate actief zijn in de Zundertse corsowereld. Corsief is geheel full-color en verschijnt viermaal per jaar.

Word abonnee van Corsief Naar de site