1 & 2 september 2024
Corsief - Achtmaal - Fenrir

Achtmaal - Fenrir

[For English, see top right of this page]

Een eeuwenoude Noordse mythe springlevend

Het is behoorlijk actueel: een wolf die opduikt in Achtmaal. Dit beest is al meerdere keren gezien en heeft zijn sporen achter gelaten in het buitengebied van het dorp. Opvallend genoeg verscheen het ontwerp van buurtschap Achtmaal kort nadat de wolf voor het eerst werd gespot. Dat doet je toch afvragen of er meer aan de hand is dan alleen een mythe.

In september zal de grote boze wolf te zien zijn in maximale afmetingen. Werner van Aert had al langer het idee om een wolf te bouwen en dit jaar zullen Marc Roelands en Luuk Wouters hem helpen. “Bij een corsowagen vind ik de sfeer heel belangrijk. Het Noordse-mysterieuze trok daarbij mijn interesse. De wolf zelf was echter het startpunt, daar kwam de mythe later bij.’’

Want Fenrir is geen gewone wolf, maar een wezen uit de onderwereld van de Noordse mythologie die een bedreiging vormt voor de andere goden. Om deze dreiging het hoofd te bieden hebben ze in Achtmaal een oplossing bedacht. “Vanwege zijn kracht wordt hij vastgeketend”, leggen Werner en Luuk uit. “Je kunt aan zijn grijnzende kop zien dat hij op zoek is naar een volgend slachtoffer, en zo laten we hem ook door Zundert heen bewegen.” Door het gebruik van verschillende bewegende elementen in het ontwerp zal Fenrir tot leven komen. Aaien zal daarom moeilijk zijn, want bijten doet ie!

Voor het drietal ontwerpers uit Achtmaal is dit het eerste ontwerp dat zij mogen uitwerken. Luuk Wouters is 22 jaar oud en werkzaam als monteur, Marc Roelands is ook 22 jaar oud en werkzaam als elektrisch engineer. Werner van Aert is 29 jaar oud en is interim financial controller.

Tekst: Kris Verdonk
Foto: Eefje FotografieBuurtschap Achtmaal
www.buurtschap-achtmaal.nl


 


Dit artikel wordt u aangeboden door Corsief. Een onafhankelijk tijdschrift over corso’s in het algemeen en het Zundertse bloemencorso in het bijzonder. Het blad wordt geheel gemaakt door vrijwilligers, die allemaal in meer of mindere mate actief zijn in de Zundertse corsowereld. Corsief is geheel full-color en verschijnt viermaal per jaar.

Word abonnee van Corsief Naar de site