[For English, see top right of this page]
Na 2019 vonden ontwerpers Bas en Wesley het eigenlijk wel eventjes genoeg, maar ja: dan krijg je toch een idee waar je beiden heel enthousiast over bent. En dat dien je dan in voor 2020, wat niet doorging. De buurt aarzelde toen nog, maar dit jaar koos ’t Kapelleke vol overgave voor ‘Flow’ en sprong samen met de ontwerpers in het diepe.
Wat gaan we zien? Een school vissen. Dat lijkt niet zo bijzonder. Maar als deze school omringd wordt door 72 led-schermen, waarop we diezelfde school ook kunnen zien, dan wordt het weer wel bijzonder. De geelvintonijnen zullen door een zee van led-schermen zwemmen. Eén vis is al helemaal afgemaakt met bloemen en van alle kanten gefotografeerd en die wordt straks bewerkt en verwerkt in de film. Bas en Wesley vonden een bedrijf dat voor hen de film maakt en dat alle schermen op de wagen komt installeren. Daar gebruiken ze corsozaterdag voor, wat betekent dat vrijdag de tiknacht van ’t Kapelleke wordt. Zaterdagochtend moet de wagen gewoon helemaal klaar zijn voor de techniek.
Daarnaast zullen de vissen op de wagen allemaal apart bewegen, elk met een motortje van een ruitenwisser. Een flinke onderneming, zeker voor de buurt, die nog nooit zo technisch heeft uitgepakt. Twee generatoren zullen ze meevoeren. Alles wat niet tot de vissen of de schermen behoort beschouwen de ontwerpers als ‘achter de schermen’. Alleen heel donkere dahlia’s zullen daar te zien zijn. Want ze stoppen de techniek ook niet weg.
Hier en daar zullen ze alternatief materiaal gebruiken, met name om de schittering van de vissen te versterken. En een beetje toffe National Geografic-muziek moet de wagen helemaal af maken.
Bas van Overveld (36) werkt als tuinarchitect. Dit is zijn tiende ontwerp. Voor Wesley van Genk (30) is het zijn zevende ontwerp. Hij is in het dagelijks leven bedrijfsleider bij een print & sign bedrijf.
Tekst: Ton Biemans
Foto: José van Trijp
Buurtschap Kapelleke
www.buurtschap-kapelleke.nl
Dit artikel wordt u aangeboden door Corsief. Een onafhankelijk tijdschrift over corso’s in het algemeen en het Zundertse bloemencorso in het bijzonder. Het blad wordt geheel gemaakt door vrijwilligers, die allemaal in meer of mindere mate actief zijn in de Zundertse corsowereld. Corsief is geheel full-color en verschijnt viermaal per jaar.