3 & 4 september 2023
IMG_2724_SanneKoevoets

Laarheide - Stille Honger

[For English, see top right of this page]

Lekkere hapjes langs de kant van de weg

Ontwerpers Brian, Jeremy en Joeri zijn terug op het oude nest, maar het is de eerste keer dat ze gezamenlijk voor hun buurt ontwerpen. En voor Laarheide is het ook de eerste keer dat ze op hun nieuwe locatie een echte corsotent weg kunnen zetten. Of we dat ook al ‘Stille Honger’ kunnen noemen? Het is hoe dan ook de titel van de wagen waar de buurt in 2022 aan gaat bouwen.

De heren wilden iets engs met een komische kant. In een bloempot is een plant gezet, die uitgroeit tot een grote vleesetende plant. De grote ‘bloemen’ hangen er wat soezerig bij, tot het geluid van een dikke bromvlieg hen uit hun slaap haalt. De bloemen gaan bewegen, evenals de bladeren en de takken. Ze hebben wel zin in het brommende hapje en openen langzaam hun bek. Maar dan ontdekken ze tot hun vreugde dat er langs de kant van de weg nog veel meer lekkere hapjes staan.

Bij Laarheide mochten dit keer alleen buurtgenoten een ontwerp indienen. En Joeri, Jeremy en Brian kwamen als gelukkige winnaars uit de strijd. Ze willen met de buurt een goede wagen maken, plezier hebben en uitdagingen niet uit de weg gaan. Want technisch is het wel een uitdaging met al die bewegende onderdelen. De wagen zal een meter of zestien lang en negen meter hoog zijn, maar eenmaal op straat zal de plant hoger en breder worden: een vleesetende plant zit immers niet stil. Met verf kleuren de bouwers een aantal onderdelen groen en grove stukken schors zullen als potgrond dienen, om de plant te voeden. Want de ‘Stille honger’ zal hoe dan ook gestild moeten worden.

Brian Boot (31) werkt als grafisch vormgever; Jeremy van Nijnatten (20) studeert Ruimtelijke Ontwikkeling op de Avans Hogeschool in Tilburg; Joeri Huijbregts (27) is chauffeur op een ambulancewagen. Het is Brian’s elfde, Jeremy’s vierde en Joeri’s derde ontwerp.

Tekst: Ton Biemans
Foto: Sanne KoevoetsBuurtschap Laarheide
laarheide.wordpress.com/


 


Dit artikel wordt u aangeboden door Corsief. Een onafhankelijk tijdschrift over corso’s in het algemeen en het Zundertse bloemencorso in het bijzonder. Het blad wordt geheel gemaakt door vrijwilligers, die allemaal in meer of mindere mate actief zijn in de Zundertse corsowereld. Corsief is geheel full-color en verschijnt viermaal per jaar.

Word abonnee van Corsief Naar de site