5 & 6 september 2021
coronavirus

Corso Zundert en het coronavirus

Het coronavirus (COVID-19) heeft mogelijk invloed op ons evenement. Of er aanpassingen nodig zijn tijdens ons evenement kunt u op deze pagina terug vinden. Om u als bezoeker zo goed mogelijk te informeren, wordt deze pagina regelmatig bijgewerkt aan de laatste stand van zaken en RIVM richtlijnen.

Corso Zundert doet er alles aan om jouw bezoek aan ons evenement op een veilige en prettige manier te laten verlopen. In verband met het Corona virus volgen wij daarbij de geldende richtlijnen van het RIVM op. Op deze pagina proberen we voor u de meeste typische vragen te beantwoorden.

Houd bij het maken van reisplannen rekening met de landelijke maatregelen van het land waar je woont. Wanneer je Corso Zundert bezoekt gelden uiteraard de Nederlandse maatregelen van het RIVM.

De informatie op deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op: 28 augustus 2021 om 01.08 uur

Voor algemene vragen over tickets of wanneer u uw ticket per email niet ontvangen hebt, kunt u contact opnemen met CM via https://support.cmtickets.com/. Je kunt in contact komen met een medewerker via een Whatsapp chat op de betreffende pagina. Alleen op werkdagen bereikbaar (9.00 – 17.00 uur). Kom je er met CM niet aan uit kun je ook een email sturen naar voorverkoop@corsozundert.nl.

We proberen u zo goed en actueel mogelijk van informatie te voorzien. We volgen de richtlijnen van het RIVM waarbij we niet vooruit kunnen lopen op mogelijke scenario’s. Heb je nog dringende vragen die hieronder niet beantwoord worden? Neem dan contact met ons op.


 

Vragen en antwoorden Corso Zundert en Corona

Heb ik een negatieve testuitslag, bewijs van herstel of vaccinatiebewijs nodig om de tentoonstelling van het corso te bezoeken?
Het is niet noodzakelijk om een coronabewijs te hebben. Op het terrein wordt ten alle tijde 1,5 meter afstand aangehouden tussen huishoudens, andere bezoekers en vrijwilligers van Corso Zundert.

Moet ik me bij de ingang laten testen?
Nee, dat is niet noodzakelijk. Natuurlijk kun je altijd voorafgaand aan je bezoek thuis een zelftest afnemen. Deze zijn verkrijgbaar bij de drogist of supermarkt.

Wat als ik ziek word of klachten krijg tijdens het corso?
Dan moet u zo spoedig mogelijk naar huis en u laten testen bij de GGD.

Wordt het corso onderdeel van testen voor toegang?
Nee, de tentoonstelling is geen onderdeel van Testen voor Toegang. Als je als corsobouwer wilt gaan tikken in het Tikweekend, zul wel een coronabewijs (negatieve testuitslag, bewijs van herstel of vaccinatiebewijs ) moeten kunnen laten zien.

Heb ik de CoronaCheck-app nodig om het corso te bezoeken?
Nee, dat is niet noodzakelijk. Op het terrein wordt ten alle tijde 1,5 meter afstand aangehouden tussen huishoudens, andere bezoekers en vrijwilligers van Corso Zundert.

Voert het corso een gezondsheidcontrole uit bij binnenkomst of vooraf?
Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je als bezoeker met klachten naar het evenement komt. Daarom zullen we bij de ingang mogelijk vragen of je corona-gerelateerde klachten hebt. Als dit niet het geval is, mag je onze tentoonstelling bezoeken. Anders ga je naar huis en doe je een test bij de GGD.

Worden er extra hygiënemaatregelen getroffen?
Ja, het terrein, tafels en stoelen op de de terrassen wordt extra goed schoongemaakt. Bij de toiletten is het mogelijk om je handen te wassen. Tevens zorgen we dat er bij de ingangen en toiletten gebruikt gemaakt kan worden van desinfecterende gel.

Is het mogelijk om tijdens het corso of aan de corsobalie contactloos te betalen?
Ja, dit is mogelijk.

Kan ik ter plaatse bij de entree een ticket kopen en tijdsblok reserveren?
Bij de entreeposten aan het tentoonstellingsterrein is het niet mogelijk een ticket te kopen of tijdsblok te reserveren. Mocht u zonder ticket en reservering bij de entree staan kunt u wel zelf online een ticket kopen en tijdsslot reserveren als er nog plaats is.

Moet ik tijdens het corso 1,5 meter afstand bewaren tot andere huishoudens/bezoekers?
Op het terrein wordt ten alle tijde 1,5 meter afstand aangehouden tussen huishoudens, andere bezoekers en vrijwilligers van Corso Zundert.

Wat moet ik doen als ik gezondheidsklachten heb op de dag van het corso?
U dient de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM opvolgen.

Kan ik mijn geld terug krijgen voor mijn entree-ticket, als het corso vanwege corona niet doorgaat?
Reeds gekochte entree- en tribunetickets voor het afgelaste ‘rijdende evenement’ worden zo snel als mogelijk gerestitueerd. Restitutie vindt uiterlijk plaats op 10 september. Mensen die bij de Corsobalie kaarten hebben gekocht worden apart benaderd door Corso Zundert.

Kan ik mijn toegangsbewijs overdragen als ik zelf niet kan gaan?
Nee, de entreetickets voor het TTT zijn niet vrij overdraagbaar. Ze staan namelijk op naam ter registratie van de bezoekers. We moeten namelijk kunnen herleiden welke bezoekers op het Tentoonstellingsterrein zijn geweest in verband met eventueel Bron- en contactonderzoek van de GGD.

Kan mijn ticket worden omgezet naar een ticket voor 2022, als het toch niet doorgaat?
Bij afgelasting van het evenement zal geld terug betaald worden. Omzetting naar een ticket voor 2022 is niet mogelijk.

Ik ben positief getest en mag niet gaan. Krijg ik mijn geld terug?
Nee, we geven alleen geld terug bij een algehele afgelasting van het evenement. Hoe vervelend ook voor u en wat de reden dan ook is; er wordt geen geld terug gegeven wanneer u niet naar ons evenement kunt of mag komen.

Ik ben positief getest, maar heb al Corona gehad. Mag ik dan alsnog naar het corso komen?
U dient de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM opvolgen.

Ik moet in quarantaine omdat ik in aanraking ben geweest met een besmet persoon. Kan ik dan nog wel naar het corso?
U dient de op dat moment geldende richtlijnen van het RIVM opvolgen.

Wat gebeurt er met mijn kaartje als het evenement verplaatst of geannuleerd wordt?
Bij afgelasting van het gehele evenement zal geld terug betaald worden. Verplaatsing van ons evenement is niet mogelijk.

Komen er tribunes?
Nee, er is geen optocht mogelijk.

Kan ik mijn geld terug krijgen voor mijn tribunekaart, als het corso vanwege corona niet doorgaat?
Ja, bij afgelasting van het gehele evenement zal geld terug betaald worden.

Hoeveel mensen laten jullie toe tijdens de tentoonstelling van het corso?
Op het tentoonstellingsterrein moet ten alle tijde 1,5 meter afstand worden aangehouden met looproutes. Dit betekent dat slechts een beperkt aantal bezoekers in een tijdsblok naar binnen kan.

Blijft het corso toegankelijk voor bezoekers met een beperking?
Ja, het tentoonstellingsterrein is volledig verhard en toegankelijk voor mensen met rolstoelen.

Zijn er looproutes tijdens het corso?
Binnen het tijdsblok van 15 minuten kan de bezoeker het tentoonstellingsterrein betreden via één van de drie ingangen. De ingangen zullen zijn aan het Oranjeplein, Beekzicht en de Molenstraat. De bezoeker heeft circa 2 uur de tijd om middels looproutes te genieten van al het moois wat Corso Zundert te bieden heeft.

Zijn de WC’s tijdens het corso te gebruiken?
Ja er zullen net als eerder jaren voldoende toiletten op het tentoonstellingsterrein staan.

Is het dragen van een mondkapje verplicht tijdens het corso?
Het is niet verplicht om tijdens een bezoek van de tentoonstelling een mondkapje te dragen. De tentoonstelling vindt volledig in de buitenlucht plaats met 1,5 meter afstand.

Kan ik mijn handen desinfecteren tijdens een bezoek aan het corso?
Bij de ingangen en toiletten kan gebruikt gemaakt worden van desinfecterende gel. Verder kun je bij de toiletten de handen wassen met zeep.

Hoe wordt mijn kaartje gecontroleerd?
De kaartcontrole is volledig digitaal. De barcode op uw tickets kunt u op uw telefoon laten zien aan de controle. Daar zal de code gescand worden en krijgt u – bij een geldig bewijs –  toegang tot het evenement.

Kan ik mijn geld terug krijgen, als het corso vanwege het slechte weer niet doorgaat?
Bij afgelasting van het gehele evenement zal geld terug betaald worden.

Gaat het Corsofeest dit jaar door?
Het corsofeest kan dit jaar door de geldende coronamaatregelen geen doorgang vinden.


 

unesco