3 & 4 september 2017

Optocht

markt2014

Route

De corsowagens leggen een 5.1 km lange route af door de Zundertse straten. De wagens starten om 13.30 uur vanaf het tentoonstellingsterrein. Er wordt tweemaal gebruik gemaakt van de Molenstraat, de centrale straat dwars door Zundert. Na de eerste doorkomst door de Molenstraat gaan de wagens rechts via de Meirseweg en Burgemeester Manderslaan door de Veldstraat en Willem Pastoorsstraat terug door de Molenstraat.

Enthousiast geworden? Kaarten bestellen kan hier.


Tweede passage

Tijdens de tweede passage door de Molenstraat wordt ter hoogte van de hoofdtribune de uitslag van de vakjury bekendgemaakt. De winnende wagen is de enige wagen die mag stoppen. Duwers, bouwers en buurtgenoten komen vanuit alle hoeken van de straat naar elkaar gerend om de prijs in uitzinnige feestvreugde in ontvangst te nemen. Deze ‘Zundertse jubel’ is ieder jaar het hoogtepunt van het corso.


Rolstoelplaatsen

Corso heeft twee locaties ingericht voor rolstoelers en hun begeleiders. Vanaf beide locaties kun je met twee begeleiders de stoet optimaal bekijken. Een locatie is op het kerkplein aan de Molenstraat, de andere is tegenover het Van Goghplein, ook aan de Molenstraat. Je kunt zeer dicht in de buurt parkeren en er is een invalidentoilet aanwezig.

Reserveren
Je kunt een rolstoelplek reserveren tot en met 31 augustus 2017, via Loes van Cauter-van Overveld:
E-mail: rolstoelplaatsen@corsozundert.nl
Telefoon: 076 – 597 09 94 (uitsluitend bereikbaar maandag t/m vrijdag tussen 12.00 uur en 13.00 uur).


Optochtvolgorde

De volgorde van de optocht wordt bepaald door een regiecommissie. De wagens worden afgewisseld door nationale en internationale muziekkorpsen.

1. Helpt Elkander – Aangeslagen
2. Stuivezand – Weefsel
3. Tiggelaar – Onderhuids
4. Poteind – Boerenbont
5. ’t Kapelleke – Zeefdruk
6. Rijsbergen – Senza
7. De Lent – Zunderts blauw
8. Laarheide – Verjaagd
9. Klein Zundert – De wereld draait door
10. Raamberg – Stoflong
11. Klein-Zundertse Heikant – Spookhuis
12. Molenstraat – Boodschappen
13. Wernhout – Bedreigd
14. Markt – Bizonder
15. ’t Stuk – Snijdend koud
16. Achtmaal – Roofmieren
17. Veldstraat – Troep
18. Laer-Akkermolen – Verbonden
19. Schijf – Op handen gedragen
20. De Berk – Vluchtig

 


Omroepers

Op verschillende plaatsen langs de gehele corsoroute treft u onze omroepers aan. Met enorm veel enthousiasme vertellen ze alles wat u wil weten over het corso en de wagens. Soms staan ze alleen, soms in duo’s, maar altijd op sfeervolle plekken.


Fotowedstrijd

Niets in Zundert wordt zo massaal en vanuit zoveel invalshoeken gefotografeerd als het corso. De schoonheid en de emotie van het corso leveren veel beelden op die allemaal hun eigen verhaal vertellen.

Dat alleen al is aanleiding voor de jaarlijkse fotowedstrijd met het corso als thema – in de breedste zin van het woord. Alle foto’s die maar enigszins over het corso gaan, mogen meedoen.

Meedoen? Download dan hier het reglement en de beschrijving hoe jouw foto’s in te leveren.

Hierboven de winnende foto van 2016 van Jeanne van Oosterhout.


unesco