menu
 

Foto & video

Om u een impressie te geven van het Zundertse Corso vind u hieronder een kleine selectie foto's. Kijk ook eens in ons archief voor nog veel meer foto's van alle wagens, teruggaand tot 1936. Naast foto's zijn er uiteraard ook talloze filmpjes. U ziet hier een selectie van de recentere jaren. Nog meer filmpjes vind u op ons youtube kanaal. Bent u op zoek naar de gehele eerste en tweede doorkomst? Dan verwijzen wij u graag door naar onze corso-gemist pagina.

 

Foto's

VIDEO'S

Bloemencorso Zundert bij Omroep MAX

Al een aantal jaren zendt Omroep MAX de hoogtepunten uit van het Zunderste Bloemencorso.

Bekijk hier de uitzending van het Corso van 2012.

 

Corso Zundert 2012 op Oekraiense TV? Bekijk het hier.

 

Corso Zundert op de erfgoedlijst: Bekijk het NOS journaal van 2 september 2012.

 

Verslag door Breda in Beeld TV: Bekijk het verslag.

 

Geheim van Zundert  (documentaire)

In 2011 heeft regisseuse Josje Hazenberg in opdracht van Omroep Brabant een vijfdelige documentaire gemaakt over het corso van Zundert: ‘Het geheim van Zundert.’

De afleveringen gaan over de achtergronden van het corso in aanloop van het corso. Wat komt er allemaal bij kijken, hoe beleven de mensen in Zundert het corso en wat maakt het corso zo bijzonder. In de afleveringen wordt geprobeerd om te ontrafelen wat het geheim van Zundert is; wat beweegt de mensen om elk jaar zoveel tijd en energie te steken in het maken en creëren van een wagen die slechts twee dagen leeft.

Een samenvatting uitgezonden op de publieke omroep kunt u hier bekijken.